nieuws

De Ninebot One App installeren

August 31, 2016 Caroline Schampaert

Veel klanten vragen zich soms af waar ze de Ninebot app kunnen downloaden voor al hun Ninebot producten.

Vroeger noemde die app Ninedroid.  Sinds de overname van Segway door Ninebot noemt deze app echter Ninebot/Segway. Zoeken doe je dan gewoon op Ninebot in de app store of play store.

Je kan dus zowel voor de iPhone in de app store gaan zoeken op Ninebot ofwel in de play store gaan zoeken als je een Android toestel hebt.

Ninebot/Segway heeft gekozen om geen app te ontwikkelen voor mensen met een windows phone.  De ontwikkelingskosten wegen niet op tegenover het aantal gebruikers die nog met een windows phone op zak loopt.  Iedereen kent immers wel iemand  die een android tablet of iPhone tablet heeft.

Als je in de play store of app store op Ninebot zoekt, dan herken je de app (eenmaal geïnstalleerd aan het groene cijfer 9.  De Negen van NINEbot.

In de app zelf dien je te registreren.  Wel hebben we al gemerkt dat het beter is een losse account aan te maken (ipv het Facebook account te gebruiken).  Goed je wachtwoord bewaren en je username.

We raden aan om in de app zelf nooit een calibratie uit te voeren.  Dit staat vanuit de fabriek reeds perfect ingesteld.  Dit is alleen nodig wanneer er problemen zouden zijn met het toestel met de balans.

Het belangrijkste van de Ninebot app is het kunnen instellen van de rij-ervaring via de settings van 0 tot 9.

Een andere belangrijk aspect is het upgraden van de firmware.  Dit gebeurt op een zeer eenvoudige wijze.

Een derde luik van de Ninebot app is de training.  We zien meer en meer dat Ninebot er nu een aantal grondbeginselen in meegeeft, alvorens je het toestel kan gebruiken.  Je hoeft dan eerst een paar handelingen uit te voeren, gebaseerd op de instructies die je op het scherm ziet in de app.  Op deze manier leer je de Ninebot minipro of Ninebot S2 kennen.

De Ninebot S2 en Ninebot minipro staan in het begin (bij het uitpakken) in snelheid gelockt.  Je moet dus door de Ninebot app heen gaan, de training afronden, en dan je eerste echte kilometers rijden alvorens het systeem in een hogere topsnelheid zal resulteren. De voldoening zal fantastisch zijn eenmaal je het volle potentieel zal benutten.

Veel plezier met de Ninebot / Segway app.


TagsOlder Post Newer Post


1 comment

  • Michel

    Sep 13, 2016

    Wat betreft rij ervaring ik vind (bij ninebot E+) het meeste natuurgetrouw stand 3.dit geeft nog steeds een verende gevoel bij versnellen en vertragen. Bij stand 3 en lager blijven de pedalen bijna geblokkeerd horizontaal


Leave a comment